Mer om Ostkustens kommande sommarträff

Hej alla OEseglare.

2024 års sommarträff har börjat ta form, 17-18/8.

Vi kommer att hålla träffen på Ornö, i Brunnsviken på Ornös sydvästra sida.

Vi kommer att ligga vid Ornö båtvarvs gästhamn längst in i viken, med gott skydd för nästan alla vindar. Här finns grillar, man kan också använda sin egen. Bord och bänkar. Tak över huvudet om vädret kräver det.

Hamnavgift 220-350:- beroende på båtstorlek.

Ornö båtvarv, Brunnsviken sydvästra Ornö

Allt detta vet ni redan.

Till Brunnsviken kan man också ta sig med bil och hyra en liten stuga för natten om båtfärden skulle vara för lång. Stugan kostar 800:- /natt, inkl. sängkläder. Se mer info på Ornö båtvarvs hemsida.

Den som åker bil måste förboka sin färjetransport i båda riktningarna.

www.ornosjotrafik.se

Vi samlas som vi brukar på lördagen vid 13 tiden. Den som kommer senare bör meddela det så att vi inte drar igång Sjöräddningen.

Vi börjar med att installera oss vid bryggorna, kanske ordna med lite lunch efter seglingen och titta på varandras båtar.

Vid ca. 15-16-tiden samlas vi för en välkomstdrink. Exakt tid bestämmer vi när alla kommit. Anette som driver gästhamnen kommer att berätta om Ornö, Ornö båtvarv och om hur ön klarat av rysshärjningar, återuppbyggnad och utveckling fram till våra dagar.

Familjen Stenbock, främst friherrinnan Ebba Stenbock och nu hennes dotter Katarina har haft respektive har stor betydelse för ön och för förutsättningarna att bo och leva på Ornö. Kanske hinner vi promenera till Sundby säteri. Vill man vandra lite till kan man också titta på ruinen efter den gamla säteribyggnaden som ryssarna brände 1719.

På söndagsmorgonen/förmiddagen ses vi för gemensamt fika på bryggan innan uppbrott.

Vill man så kan man stanna under söndagen och åka ”EL-Pod-taxi” (en liten elbil som bokas, se hemsidan) t.ex. till öns andra sida med Kyrkviken, muséet och promenadslingan Lervassastigen(3km). Det finns också cyklar att hyra, (50:-/3 tim alt. 150:-/dag.)

Det finns möjlighet att hyra bastu för 250:-/timme.

Bekräftelse av träffen kommer att sändas ut i början av augusti till de som anmäler sig.

Vi vill ha din anmälan senast söndag 4 augusti per mail till ostkustarr@oeyc.se

Ange namn på deltagare, båtens namn, båtmodell, och mobilnummer.

Har ni frågor ring Bengt 0703653851 eller Marianne 0708800224

Glad sommar önskar                 Marianne, Bengt och Beppe